יום חמישי, 28 באוקטובר 2010

עבירות ביטחון

לפי חוק העונשין, ישנם חמישה סוגים של עבירות ביטחון: בגידה, פגיעה בכוחות מזוינים, ריגול, סודות רשמיים ופגיעה ביחסי חוץ. עבירת ביטחון היא עבירה של פגיעה בביטחון המדינה, ביחסי החוץ של המדינה או בסודות הרשמיים שלה. העונש על עבירות ביטחון, עפ"י חוק העונשין, הוא עונש כבד. מדובר על עונשי מאסר ארוכים, ואף במקרים חריגים עונש מוות, אם עבירת ביטחון מבוצעת בתקופת מלחמה או מצב חירום בטחוני.

פגיעה בכוחות המזויינים של המדינה כוללת פגיעה או סיוע לפגיעה בכוחות של צה"ל או של המשטרה. פעולה של מרידה בתוך הצבא נחשבת עבירה חמורה ביותר אם היא מבוצעת בכוונה לפגוע בבטחון המדינה, והעונש עליה הוא מאסר עולם.

עבירת ריגול היא עבירת הביטחון נוספת הפוגעת בבטחון המדינה. לפי ההגדרה, ריגול הוא מסירת ידיעה לאויב מתוך כוונה ברורה לפגוע בביטחון המדינה או ללא כוונה אלא בגלל רשלנות. העונש על עבירת ריגול הוא לפי נסיבות המקרה, ותלוי האם הריגול מתוכנן או שהוא למעשה סוג של התרשלות.

עבירה נוספת שנחשבת לפגיעה בבטחון המדינה היא עבירה שמטרתה פגיעה בסודות שמורים של המדינה. עובד ציבור שמסר ללא סמכות ידיעה לגורם שאינו מוסמך לקבל ידיעה זו, או החזיק ללא סמכות בידיעה סודית או אדם שהתרשל בשמירה על סודיות של ידיעה, יואשם בעבירת ביטחון ועונשו יהיה מאסר של שנה עד שלוש.

פגיעה ביחסי החוץ של המדינה גם היא עבירה בטחונית, ומשמעה פגיעה במדינה שיש לה יחסי ידידות עם ישראל, ופגיעה ביחסים בין שתי המדינות. פעולה כזו נחשבת לעבירה אם היא בוצעה שלא בסמכות, אלא עם כוונה לחבל ביחסים.

אנשים מן המגזר הציבורי אשר נמצאו במצב שחושדים בהם בביצוע עבירת ביטחון זקוקים לייעוץ של עורך דין פלילי. עורך הדין יכול לייעץ להם וליצג אותם בבית המשפט.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה