יום שלישי, 19 ביולי 2011

סוגי עריכת דין - מה ההבדלים?

כל עורך דין אשר סיים את הכשדרתו המקצועית עפ"י הנדרש (לימודים אקדמאיים, תקופת התמחות ובחינת לשכת עורכי הדין בישראל) וחפץ להתחיל ולעבוד כעורך דין, צריך לבחור תחום ייעודי בוא הוא עתיד להתמקצע ולהתמחות. עורך דין לא יכול להיות מומחה לכל התחומים בעת ובעונה אחת, ועל כן עורכי דין שונים מתמחים, איש איש, בתחום מסוים ומצומצם. במשרדי עריכת דין גדולים מעסיקים מספר רב של עורכי דין משלל תחומים, וכך למעשה מספקים ללקוחותיהם שירותי ייעוץ וייצוג משפטי בשלל תחומים, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה.

עורכי הדין החדשים צריכים כאמור לבחור תחום התמחות מסוים מתוך מגוון רחב מאוד של אפשרויות שונות. בין השיקולים שמוביילם עורך דין לקבל החלטה בתחום התמחותו ניתן למצוא עניין אישי, היוקרה הנלוות לתחום (דוגמת תחום הפלילים) או גובה המשכורת אשר מתלווה לרוב לתחום מסוים.

בין שלל תחומי ההתמחות הקיימים, ניתן להבחין בתחום המשפחתי (עו"ד לענייני משפחה) אשר כולל בתוכו ענייני גירושין וסוגיות נוספות בדיני המשפחה, תחום תעבורתי (ייצוג נאשמים בעבירות תנועה כמו גם נפגעי תאונות דרכים וכו'), תחום כלכלי, התחום הפלילי, דין צבאי ועוד רבים. עורכי דין בתחומים אלו רשאים הן לספק שירות ייעוץ משפטי ללקוחותיהם והן לייצגם בפני בתי המשפט האזרחיים במדינה (בתי משפט לענייני משפחה, בית משפט לתעבורה, בתי משפט "השלום", "המחזויים", בג"צ וכו').

נבדלים מכל אלו עורכי הדין המתמחים בתחום המשפט הצבאי. אלו רשאים לייצג את לקוחתויהם אף בפני בתי דין צבאיים, במשפטים אשר נערכים בפני שופטים צבאיים. עורכי דין אלו נשכרים על ידי לקוחותיהם (חיילי צה"ל או אזרחים עובדי צה"ל) אשר נאשמים בבית דין צבאי על עבירה על אחד מחוקי המשפט הצבאי.

תגובה 1:

  1. Another informative blog… Thank you for sharing it… Best of luck for further endeavor too.
    עורך דין גירושין

    השבמחק