יום רביעי, 19 באוקטובר 2011

גירושין בישראל לעומת העולם

האדם בטבעו המולד הוא יצור חברתי וכולנו, בד"כ, מעדיפים לחיות בזוגיות, אך לא בכל מחיר. בישראל קיימות לצורך עניין הגירושין, 2 ערכאות שיפוטיות. האחת היא ביהמ"ש לעניני משפחה והשניה בית דין רבני. ביהמ"ש לענייני משפחה פועל על פי החוק האזרחי, הישראלי ונוהג ברגישות גדולה יותר בכל מה שנוגע לעניני משפחה. בביהמ"ש לעניני משפחה נוטים לבחור בשוויון. ביה"ד הרבני שופט על פי ההלכה היהודית, אשר שמרנית יותר, מבוצעת "על פי הספר" ופחות מאפשרת גמישות בהחלטותיה. נציין, כי בקשה לגט, ניתנה לביצוע אך ורק בביה"ד הרבני, אשר הוא גם מקיים את טקס הגט עצמו.
לכאורה, נראה כי תוכלו "לבחור" היכן להגיש את תביעת הגירושין שלכם – אך בידקו היטב בטרם אתם מחליטים, היות ובמידה ואתם מגישים תביעה בערכאה שיפוטית אחת, לא תוכלו להגישה לדיון בערכאה אחרת.
במדינות אחרות בעולם מבוצעים טקסי נישואים שונים, על פי דת בני הזוג, כגון: טקס נישואין אזרחי, אשר מבוצע במרשם האוכלוסין העירוני – בו מבצעים בני הזוג את נדריהם על פי בחירתם ובסופו ניתנת להם תעודת נישואין, אשר מסמלת את הסכמת הזוג לחובות וזכויות על פי החוק. את התרת הנישואין בין בני הזוג, מבצעים בביהמ"ש לעניני משפחה.

תגובה 1: